Moottorisahauksen SM-kilpailut 2022 käyty

20.6.2022

Kisojen voittajakolmikko vasemmalta: kisan 3. Vesa Kurki (Ilomantsi), Suomen mestari Jukka Perämäki (Kuortane) ja kisan 2. Jarmo Laatikainen (Ilomantsi). 

Kuvaaja Kimmo Heikkilä/Lusto
Kisojen voittajakolmikko vasemmalta: kisan 3. Vesa Kurki (Ilomantsi), Suomen mestari Jukka Perämäki (Kuortane) ja kisan 2. Jarmo Laatikainen (Ilomantsi). Kuvaaja Kimmo Heikkilä/Lusto

Mestaruuspokaali matkusti jälleen kerran Jukka Perämäen mukana Kuortaneelle.

Sumoki ry:n järjestämä moottorisahauksen SM-kilpailu käytiin Punkaharjulla 18.6. Metsämuseo Lustossa aurinkoisessa säässä.

Kovatasoisen kilpailun voitti Jukka Perämäki, toiseksi sijoittui Jarmo Laatikainen ja kolmanneksi Vesa Kurki. Voitto oli Perämäelle jo 15. Suomen mestaruus.

Naisten sarjan voittaja oli Mare Laakkonen ja juniorisarjassa voiton vei Olli Tervaniemi. Ensikertalaisista kisaajista paras oli Erkki Laimio.

Lustossa pidetyissä kisoissa oli tällä kertaa mukana peräti kuusi ensikertalaista, joista kaksi oli naisia. Kisa houkuttelee onnistuneesti mukaan siis myös uusia sahureita.

Suomen mestaruuskisoihin on perinteisesti osallistunut myös moottorisahaajia Virosta ja tänä vuonna joukko oli kovatasoinen, sillä he kaikki sijoittuivat seitsemän parhaan joukkoon.

Moottorisahauksen MM-kilpailut järjestetään vuonna 2023 Tartossa, Virossa, ja kisoihin lähtee SM-kisojen perusteella valitut edustajat miesten-, naisten- ja juniorisarjoihin.

 

Teksti: Lusto